1.Bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodës e pjekjes dhe kripën. I lini disa minuta mënjanë. 2.Në një enë vendosni copëzat e cokollatës. Ndërkohë trazoni bashkë rikotën, sheqerin, vajin, esencën e vaniljes në një blender derisa të bëhen kremoze. 3.Tani ia shtoni cokollatës dhe i përzieni mirë. 4.Koha për t’ia shtuar mirë miellit. Punojeni mirë brumin me duar. 5.Vendoseni në formën e kekut. 6.E fusni në furrë për 40 minuta, në temperaturë 180 gradë Celsius. Shijojeni!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment