Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Si fillim do të grini imët lëkurën 5 portokajve. 3 prej tyre i bashkoni në një enë, ndërsa lëkurën e dy të tjerave e ndani në tasa më vete.
Tek ena ku keni grirë lëkurën e 3 portokalleve shkoni ½ filxhanit me vaj ulliri. Lëreni të qendrojë mënjanë për 30-60 minuta.
Shtrydhni lëngun e 3 portokalleve. Ndërkohë në një tas të madh bashkoni miellin, kakaon, sodën, kripën, sheqerin, enën me vajin e ullirit dhe lëkurën e portokallit që bashkuat më parë, lëngun e kuq të tre portokalleve, ujin dhe uthullën e bardhë. Tani e trazoni mirë të gjithë masën. Do të jetë disi e lëngshme.
Merrni një tepsi rrumbullake dhe shtroni në të një letër kuzhine. Shtroni sipër kekun. E fusni në furrë për 35-40 minuta, në temperaturë 180 gradë celsius.
Dy portokallët e tjetë që mbetën i qëroni, i prisni në feta rrumbullake dhe do ja vendosni sipër kekut kur të jetë pjekur. Në fund i shtoni sipër fistëkët. Super keku është gati. Shijojeni!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment