Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
1.Në një tigan tretni gjalpin dhe pasi ka shkrirë hidheni në një tas bashkë me vajin dhe sheqerin.
2.Filloni t’i rrihni deri sa të shkrihet sheqeri dhe shtoni një nga një vezët.
3.Më pas shtoni miellin, sodën, arrën e kokosit, vaniljen dhe trazojeni me mikser.
4.Masën e krijuar të kekut hidheni në një tavë të lyer më parë me gjalpë.
5.Piqeni në furrën e parangrohur në 180 gradë C, për rreth 40 minuta ose deri sa keku të jetë pjekur plotësisht.
6.Pasi keku është pjekur priteni në forma dhe sipër hidhni shërbetin si për bakllava.
7.Ju bëftë mirë!
Receta nga: bonbon_taste
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment