Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan tretni gjalpin dhe pasi ka shkrirë hidheni në një tas bashkë me vajin dhe sheqerin.
2.Filloni t’i rrihni deri sa të shkrihet sheqeri dhe shtoni një nga një vezët.
3.Më pas shtoni miellin, sodën, arrën e kokosit, vaniljen dhe trazojeni me mikser.
4.Masën e krijuar të kekut hidheni në një tavë të lyer më parë me gjalpë.
5.Piqeni në furrën e parangrohur në 180 gradë C, për rreth 40 minuta ose deri sa keku të jetë pjekur plotësisht.
6.Pasi keku është pjekur priteni në forma dhe sipër hidhni shërbetin si për bakllava.
7.Ju bëftë mirë!
Receta nga: bonbon_taste
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment