Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Luleshtrydhet janë mbretëreshat e pranverës dhe në këtë periudhë ka me shumicë. Në këtë recetë do t’ju tregojmë se si të përgatisni një kek me luleshtrydhe, të butë, aromatik dhe me ngjyrë të bukur. Le të shohim më poshtë recetën:
Lani luleshtrydhet, hiquni bishtat dhe bashkojini me një lugë sheqer dhe lëngun e limonit.
Pritni përgjysmë në formë gjatësore 10 prej luleshtrydheve dhe lërini mënjanë. Do t’ju duhen për dekorin e kekut.
Grini lëkurën e portokallit dhe të limonit dhe bashkojini së bashku me miellin.
Rrihni vezët me sheqerin në një tas. Shtoni vajin dhe lëngun e portokallit e më tej të gjithë përbërësit e tjerë.
Shtoni majanë dhe përzierjen e luleshtrydheve me limon, duke i përzier me kujdes me një lugë druri.
Merrni një tepsi keku dhe në bazën e saj vendosni luleshtrydhet e lëna mënjanë për dekor. Sipër hidhni brumin e kekut dhe piqeni në 180 gradë Celsius për 30 minuta.
Lëreni të ftohet dhe kthejeni nga ana tjetër. Servireni të vakët ose të ftohtë të spërkatur me sheqer pluhur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment