1.Ngroheni furrën në 175 gradë C dhe lyeni një tigan me vaj.
2.Përgatisni kripën duke përzjerë së bashku kafe sheqer, kanellë, arrëmyshk dhe pecans të copëtuar.
3.Hidhini së bashku në një enë miellin, pluhurin e pjekjes, sodën e pjekjes dhe kripën.
4.Rrihini së bashku gjalpë dhe sheqer në një tas të madh me një mikser elektrik dhe shtoni vezët një nga një, duke rrahur çdo vezë në përzierjen e gjalpit para se të shtoni tjetër. Shtoni gjalpë molle, vanilje dhe drithërat.
5.Shtoni përbërësit e thatë në kremin e djathit duke i përzier mirë pas çdo shtese.
6.Hidhni gjysmën e miellit në pjatën e përgatitur me një sasi të vogël të përbërësve të pjesës së sipërme.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Komento