Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Mjaftojnë disa përbërës të thjeshtë dhe në pak minuta keku juaj është gati. Përveçse shumë i shijshëm, ky kek është i pasur në minerale si kalciumi, kaliumi, fosfori, magnezi dhe natriumi që marrin pjesë në probleme të ndryshme metabolike, si p.sh në prodhimin dhe funksionimin e enzimave dhe hormoneve.
Parangrohni furrën në 180 gradë Celsius. Në një enë të madhe hidhni miellin e misrit, bajamet e grira, majanë, kripën dhe lërini mënjanë. Në një tas tjetër thyeni vezët dhe rrihini me sheqerin për disa minuta.
Më pas, po aty shtoni vajin e ullirit, lëkurën dhe lëngun e limonit; frulojini derisa të merrni një përbërje kremoze. Shtoni gjysmën e përbërësve të thatë dhe përziejini. Më pas shtoni gjysmën tjetër dhe përziejini mirë derisa të homogjenizohet gjithçka.
Hidheni brumin në një tepsi ku keni shtruar letër furri, copëtoni degat e trumzës dhe vendosini mbi sipërfaqen e kekut.
Piqeni për 45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë. Fikni furrën dhe lëreni të pushojë për 10 minuta. Më pas hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet (përndryshe do të thërrmohet para se të serviret).
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment