Ngrohni furrën në 200C. Lyeni mirë me gjalpë 6 kallëpe dhe vendosini në një tepsi.
Vendosni 100 gr gjalpë dhe 100 gr çokollatë të zezë të copëtuar në një tas rezistent ndaj nxehtësisë dhe vendoseni mbi një texhere me ujë të nxehtë dhe përzieni derisa të bëhet një masë. Lëreni të ftohet pak për 15 minuta.
Duke përdorur një rrahëse elektrike dore, shtoni në përzierje 150 gr sheqer kaf, më pas 3 vezë të mëdha, një nga një, pasuar nga ½ lugë ekstrakt vanilje dhe në fund 50 gr miell të thjeshtë. Ndajeni përzierjen tek kallëpet.
Tani mund ta vendosni përzierjen në frigorifer ose në ngrirje derisa të jeni gati për t’i pjekur. Mund të gatuhet drejtpërdrejt nga e ngrirë për 16 minuta, ose të piqet tani për 10-12 minuta derisa pjesa e sipërme të jetë e fortë në prekje, por mesi ende duket i lëngshëm.
Kaloni me kujdes një thikë rreth buzës së secilit puding, më pas hidheni në pjata për servirje dhe shërbejeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento