Ngrohni furrën në 200C. Lyeni mirë me gjalpë 6 kallëpe dhe vendosini në një tepsi.
Vendosni 100 gr gjalpë dhe 100 gr çokollatë të zezë të copëtuar në një tas rezistent ndaj nxehtësisë dhe vendoseni mbi një texhere me ujë të nxehtë dhe përzieni derisa të bëhet një masë. Lëreni të ftohet pak për 15 minuta.
Duke përdorur një rrahëse elektrike dore, shtoni në përzierje 150 gr sheqer kaf, më pas 3 vezë të mëdha, një nga një, pasuar nga ½ lugë ekstrakt vanilje dhe në fund 50 gr miell të thjeshtë. Ndajeni përzierjen tek kallëpet.
Tani mund ta vendosni përzierjen në frigorifer ose në ngrirje derisa të jeni gati për t’i pjekur. Mund të gatuhet drejtpërdrejt nga e ngrirë për 16 minuta, ose të piqet tani për 10-12 minuta derisa pjesa e sipërme të jetë e fortë në prekje, por mesi ende duket i lëngshëm.
Kaloni me kujdes një thikë rreth buzës së secilit puding, më pas hidheni në pjata për servirje dhe shërbejeni.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento