Ngrohni furrën në 200C. Lyeni mirë me gjalpë 6 kallëpe dhe vendosini në një tepsi.
Vendosni 100 gr gjalpë dhe 100 gr çokollatë të zezë të copëtuar në një tas rezistent ndaj nxehtësisë dhe vendoseni mbi një texhere me ujë të nxehtë dhe përzieni derisa të bëhet një masë. Lëreni të ftohet pak për 15 minuta.
Duke përdorur një rrahëse elektrike dore, shtoni në përzierje 150 gr sheqer kaf, më pas 3 vezë të mëdha, një nga një, pasuar nga ½ lugë ekstrakt vanilje dhe në fund 50 gr miell të thjeshtë. Ndajeni përzierjen tek kallëpet.
Tani mund ta vendosni përzierjen në frigorifer ose në ngrirje derisa të jeni gati për t’i pjekur. Mund të gatuhet drejtpërdrejt nga e ngrirë për 16 minuta, ose të piqet tani për 10-12 minuta derisa pjesa e sipërme të jetë e fortë në prekje, por mesi ende duket i lëngshëm.
Kaloni me kujdes një thikë rreth buzës së secilit puding, më pas hidheni në pjata për servirje dhe shërbejeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento