Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Nxehni furrën në 200 gradë.
2.Vendosni karotat në një fletë pjekje mbi tavë dhe hidhuni vaj ulliri, kripë dhe piper.
3.Futini karrotat në pjekje në furrën e parangrohur 20 minuta, pastaj hiqeni nga furra.
4.Në një tas të vogël përzieni së bashku mjaltin dhe uthullën mollës dhe hidheni përzierjen tek karrotat.
5.Piqini edhe 10-20 minuta më gjatë dhe pastaj nxirrini nga furra.
6.Shërbejni të ngrohta dhe pak majdanoz dhe trumzë për garniturë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment