Karrota, spinaq dhe thjerrëza, kombinimi ideal për supën e sotme

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
25 min
Sugjerohet për:
4-5 persona
Kalori:
306
2 lugë vaj ulliri
2 qepë të kuqe, të prerë në kubikë
2 shkopinj selino, të prerë në kubikë
2 karota të mëdha, të qëruara dhe të prera në kubikë
2 thelpinj hudhre, te grira imet
30g xhenxhefil me rrënjë të freskët, të qëruar dhe të copëtuar imët
1 lugë kripë
15g koriandër të freskët të larë dhe të copëtuar imët
1 lugë shafran i Indisë
1 lugë farat e qimnon
1 lugë fara kardamomë të bluar
200g thjerrëza të kuqe
225g spinaq i larë
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Për servirje:
4 lugë kos
1 lime, të grirë imët dhe lëng

Nxehni vajin në një tenxhere mbi një zjarr mesatar, pastaj shtoni qepën, selinon, karrotën, hudhrën, xhenxhefilin dhe kripën. Skuqini për 15 minuta, duke i përzier shpesh, derisa perimet të jenë të tejdukshme.

Shtoni  koriandër, shafran,qimnon dhe kardamom dhe gatuajeni  për 1 minutë. Shtoni thjerrëzat dhe 1.5 litra ujë.

Vendoseni supën  të ziejë dhe gatuajeni për 10 minuta ose derisa thjerrëzat të jenë zbutur.

Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të zbutet, pastaj shtoni pak piper të zi dhe krip.

Shërbejeni në tas me një lugë kos dhe një spërkatje lime.

Komento