Karamele xhel me fruta: receta me tre përbërës për të kënaqur fëmijët tuaj
Jo vetëm fëmijët, por edhe të rriturit nuk u rezistojnë dot karameleve xhel me fruta. Dhe kjo është një arsye shumë e mirë për t’i përgatitur në shtëpi bashkë me të vegjlit dhe për t’i shijuar ato pa pasur frikën e konservantëve dhe ngjyruesve apo sasive të larta të sheqerit.
Receta që do t’ju prezantojmë sot, parashikon përdorimin e lëngut të frutave. Mund ta zëvendësoni edhe me xhelatinën e pjeshkës. Le të shohim së bashku si përgatiten:
Përbërësit:
200 ml lëng frutash
150 gr sheqer
6 fletë xhelatinë pjeshke
Përgatitja:
Merrni lëngun e frutave dhe vendoseni të ziejë bashkë me sheqerin.
Vendosni xhelatinën e pjeshkës në ujë të vakët.
Më pas shtrydheni xhelatinën, shtojeni tek përzierja me lëng frutash e sheqer dhe fikni zjarrin.
Përziejeni mirë përbërjen.
Hidheni më pas në një formë (drejtkëndëshe) dhe lëreni në frigorifer për 2 orë.
Sapo përbërja të jetë forcuar, priteni në kube dhe kalojini karamelet në sheqer.
Qëroni dhe copëtoni kungullin, prisni pjesën e bardhë të preshit, shpëlajeni dhe copëtoni spinaqin. Në një dërrasë të veçantë, presim pulën në copa të madhësisë së kafshatës. Ziejeni pulën në një tenxhere të vogël me ujë të valuar për...
Ngrohni furrën në 190 gradë dhe lyeni me yndyrë një tavë për mini muffins me 24 vende. Vendosni të gjithë përbërësit në një tas mesatar. Përziejini mirë por me delikatesë. Sigurohuni që të bëhet një masë uniforme dhe nëse...
Vendosni një tigan që nuk ngjit nxehtësinë mesatare. Shtoni një fetë të vogël gjalpë ose vaj. Shtypni bananen me një pirun në një tas mesatar. Thyeni vezët në të njëjtën enë dhe përziejini së bashku. Brumi do të jetë...
Lini një koment