Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ndoshta i keni provuar japrakët me lakër, por në variantin me oriz. Sot do ta përgatisim mbushjen e tyre me mishin e salsiçeve dhe do t’i zhysim në salcë duke përftuar një shije që vështirë të mos ju pëlqejë.
Për mbushjen e japrakëve skuqni salsiçet me pak vaj, hudhrën dhe qepën e grirë. Salsiçeve ua keni hequr lëkurën paraprakisht dhe i keni shtypur me piurn. Hiqini nga zjarri më pas dhe lërini të ftohen. Në një tas shtoni bukën e grirë të thekur, parmixhanon dhe vezën.
Shtoni salsiçen e skuqur, piper dhe pak arrë moskat nëse dëshironi. Punojeni brumin me duar. Jepuni një valë gjetheve të lakrës dhe lërini të ftohen.
Mbushini ato me përgatitjen e salsiçeve dhe mbyllini duke i lidhur me fill kuzhine. Vendosini në një tigan me pak vaj dhe pak verë të bardhë. Pasi vera të ketë avulluar, shtoni dhe pak ujë e salcën e domateve. Gatuajini për 15 minuta me kapak.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment