Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë.
•Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët.
•Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe hudhrën, shtoni spinaqin dhe lakrat e egra, orizin dhe hiqeni nga zjarri.
•Shtoni erëzat,vegetë ose kripë, përzieni mirë gjithë masën.
•Hapni një nga një gjethet e rrushit dhe mbështillini me kujdes.
•Në fund të tenxheres shtroni 3-4 gjethe rrushi dhe filloni të rendisni japrakët, disa copa mishi dhe disa kokrra kumbulla (opsionale).
•Mbi japrakë vendosni një pjatë të rëndë që të mos prishen gjatë zierjes.
•Shtoni ujë. Vendosni kapakun dhe lërini të ziejnë me zjarr mesatar
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento