Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrohni paraprakisht furrën në 180 gradë.
Në një tas shtoni sheqerin kaf, gjalpin, sodën e bukës, kanellën, kinako, arrëmyshk, kripë, karafil, kardamom.
Shtoni kremin dhe përzijini përbërësit deri sa të bëhet një masë homogjene.
Ndërkohë shtoni pak ujë dhe filloni të përzieni sërish.
Pastaj shtoni miellin dhe vazhdoni përzierjen derisa brumi fillon të mblidhet.
Hidheni brumin mbi një sipërfaqe të pastër dhe përpiquni butësisht për të formuar një top.
Hapeni brumin në formë drejtkëndore duke e lyer pak me miell.
Përdorni një shkop që të hapni brumin.
Peten e hapur priteni me kujdes në copa më të vogla drejtëkëndore.
Copat e prera transferojini në tavë me kujdes, ku keni shtruar një letër kuzhine që biskotat mos të ngjiten.
Piqini derisa biskotat deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 16 minuta, duke i kthyer nga të dyja anët nëse është e nevojshme.
Pasi të piqen lerini të ftohen dhe mund t'i shërbeni kur të doni edhe 1 muaj pas pjekjes, nëse i mbyllni hermetikisht.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment