Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Keni ftuar miq në shtëpi dhe në frigorifer keni proshutë dhe mozzarella? Ja se si t’i surprizoni ata me një recetë fare të thjeshtë:
Shtroni fetat e proshutës krudo në një dërrasë mishi ose plan pune. Vendosni sipër secilës një top mozzarella dhe pak bar qepe të grirë.
Rrotullojini fetat e proshutës krudo duke formuar involtini dhe fiksojini me një ose dy kunja dhëmbësh. Bëni të njëjtën procedurë edhe me fetat e tjera të proshutës krudo.
Më pas hapni në planin e punës fetat e proshutës së pjekur. Vendosni mbi secilën nga një top mozzarella dhe pak bar qepe të grirë. Formoni involtini duke i mbyllur me kunja dhëmbësh.
Piqini në furrë të ngrohur në 150 gradë dhe piqini për 10 minuta. Servirini involtini-t në pjata individuale dhe shërbejini me bar qepe.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment