Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Keni ftuar miq në shtëpi dhe në frigorifer keni proshutë dhe mozzarella? Ja se si t’i surprizoni ata me një recetë fare të thjeshtë:
Shtroni fetat e proshutës krudo në një dërrasë mishi ose plan pune. Vendosni sipër secilës një top mozzarella dhe pak bar qepe të grirë.
Rrotullojini fetat e proshutës krudo duke formuar involtini dhe fiksojini me një ose dy kunja dhëmbësh. Bëni të njëjtën procedurë edhe me fetat e tjera të proshutës krudo.
Më pas hapni në planin e punës fetat e proshutës së pjekur. Vendosni mbi secilën nga një top mozzarella dhe pak bar qepe të grirë. Formoni involtini duke i mbyllur me kunja dhëmbësh.
Piqini në furrë të ngrohur në 150 gradë dhe piqini për 10 minuta. Servirini involtini-t në pjata individuale dhe shërbejini me bar qepe.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment