Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Të shijshme për t’u servirur si pjatë e dytë, me mbushje të butë e të këndshme djathi të freskët e perimesh, këto involtini janë të thjeshta për t’u përgatitur, të buta e me shije të parezistueshme. U pëlqejnë dhe fëmijëve edhe të rriturve.
Qëroni, lani dhe prisni në kube 1 patate. Vendoseni të ziejë në ujë të kripur për 12 minuta. Kullojeni dhe shtypeni me një pirun më pas.
Merrni spinaqin, lajeni, kullojeni, dhe vendoseni në një tigan pa shtuar ujë, por vetëm pak kripë. Më pas kullojeni, shtrydheni dhe grijeni. Pastaj vendoseni në një tigan me pak vaj, kripë e piper. Përziejeni mirë, pastaj fikni zjarrin dhe shtojeni spinaqin tek ena me pataten e shtypur.
Hapni fetat e proshutës në një plan pune dhe sipër vendosuni mbushjen me spinaq. Më pas rrotullojini për të formuar involtini-t.
Ngrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merrni një tavë, lyejeni me gjalpë, vendosni involtini-t dhe sipër secilës vendosni gjysmë fete djathi. Futini në furrë për 10 minuta. Kur djathi të jetë shkrirë, hiqini nga furra dhe shërbejini.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment