I domosdoshëm gjatë shtatzënisë, ja 10 ushqimet më të pasura me acid folik
Acidi folik është një supervitaminë e domosdoshme gjatë shtatzënisë. Sipas Us Preventative Task Force, të gjitha gratë shtatzëna duhet të konsumojnë 400-800 mikrogramë (0.4-0.8 mg) acid folik në ditë.
Kur duhet marrë acidi folik? Ju duhet të merrni acid folik që para se të mbeteni shtatzënë, edhe në periudhën kur nuk po tentoni të konceptoni një fëmijë. Acidi folik është shumë i rëndësishëm për të parandaluar defektet e tubit neural të cilat zakonisht zhvillohen në 28 ditët e para të shtatzënisë, shpesh para se një grua ta ketë marrë vesh që është shtatzënë.
Cilat ushqime përmbajnë acid folik?
Duke qenë se gjysma e shtatzënive janë të paplanifikuara, U.S Food and Drug Adminstration ka marrë masa për të fortifikuar disa ushqime të caktuara me acid folik në mënyrë që të gjitha gratë shtatzëna të marrin dozën ditore të acidit folik?
Ushqimet e mëposhtme ju ndihmojnë të merrni dozën ditore të acidit flok:
Perimet me gjethe jeshile si spinaqi
Agrumet si portokalli, qitrot, limonat, mandarinat
Fasulet
Buka integrale
Drithërat
Orizi
Pastat
Multivitaminat që përmbajnë acid folik duhet përdoren si suplement vetëm nën kontrollin e mjekut tuaj.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment