Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një enë bashkoni vezët, sheqerin dhe i trazoni mirë me një rrahëse elektrike. Gradualisht shtoni vajin e më pas dhallin.
Në fund shtoni miellin, baking powder dhe kanellë. I rrihni mirë derisa të krijohet një brumë homogjen.
Tani erdhi momenti të shtoni karotat. I përzieni për herë të fundit.
Kalojeni masën në një tavë keku, të cilën e keni lyer më parë me pak vaj ulliri që të mos ngjisë.
E fusni në furrë kekun për gati 1 orë në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jetë gati, e nxirrni dhe e spërkasni sipër me sheqer pluhur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment