½ limon, lëkurë të grirë dhe të prerë në copa për t'u shërbyer
1 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për spërkatje
200 g brokoli
Ngrohni furrën në 220 gradë. Bëni një të çarë deri në gjysmë të gjokseve të pulës, më pas rrihni që të hollohen pak..
Priteni sfoliatën në gjysmë nga drejtimi i gjerësisë dhe vendosni të dyja gjysmat në një tavë. Vendosni një gjoks pule sipër secilës gjysmë, më pas mbushni në mes me kremin e djathit (mos u shqetësoni nëse rrjedh pak anash).
Hidhini sipër lëvoren e limonit dhe kripë, më pas palosni skajet e brumit drejt qendrës dhe mbyllni. Kthejeni secilin xhep në mënyrë që mbyllja të jetë nga poshtë. Lyejeni me pak vaj dhe më pas piqini për 30 minuta derisa të marrin një ngjyrë të artë.
Rreth 10 minuta para se xhepat të jenë gati, gatuajeni me avull ose zijeni brokolin derisa të zbutet. Hidhini në vaj dhe kripë. Shërbejeni së bashku me xhepat tuaj të pulës dhe me copa limoni për t’i shtrydhur.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento