Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë. Bëni një të çarë deri në gjysmë të gjokseve të pulës, më pas rrihni që të hollohen pak..
Priteni sfoliatën në gjysmë nga drejtimi i gjerësisë dhe vendosni të dyja gjysmat në një tavë. Vendosni një gjoks pule sipër secilës gjysmë, më pas mbushni në mes me kremin e djathit (mos u shqetësoni nëse rrjedh pak anash).
Hidhini sipër lëvoren e limonit dhe kripë, më pas palosni skajet e brumit drejt qendrës dhe mbyllni. Kthejeni secilin xhep në mënyrë që mbyllja të jetë nga poshtë. Lyejeni me pak vaj dhe më pas piqini për 30 minuta derisa të marrin një ngjyrë të artë.
Rreth 10 minuta para se xhepat të jenë gati, gatuajeni me avull ose zijeni brokolin derisa të zbutet. Hidhini në vaj dhe kripë. Shërbejeni së bashku me xhepat tuaj të pulës dhe me copa limoni për t’i shtrydhur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento