400 gr patate të reja, të prera në kubikë të vegjël
140 g bizele të ngrira
1 grusht të mirë gjethe spinaqi bebe
1 lugë gjelle uthull vere të bardhë
2 lugë vaj ulliri
Ngrohni sobën në nxehtësi mesatare dhe shtroni një tigan grilë me letër alumini. Rrahim të bardhën e vezës në një pjatë me pak kripë dhe piper. Hidheni parmixhianon në një pjatë tjetër.
Lyejeni pulën fillimisht në të bardhën e vezës, pastaj në djathë. Vendoseni pulën e lyer në tigan për 10-12 minuta, duke e kthyer një herë derisa të skuqet.
Ndërkohë ziejini patatet për 10 minuta duke shtuar bizelet për 3 minutat e fundit dhe më pas kullojini. Hidhni perimet me gjethet e spinaqit, uthullën, vajin dhe erëzat sipas shijes. Ndajeni në katër pjata dhe më pas shërbejeni me pulën.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento