Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrohni 2 lugë vaj në një tigan mbi nxehtësi të mesme.
Shtoni qepët dhe gatuajini rreth 3 minuta.
Shtoni hudhër dhe gatuajeni 2 minuta më shumë.
Shtoni domatet, sheqerin, kripën dhe ujë 1/3 filxhan dhe gatuajini deri sa të trashet pak, rreth 20 minuta.
Shtoni gjalpë dhe përzijeni deri sa të shkrihet.
Transferoni salcën në një blender dhe bëjeni pure.
Ngroheni furrën në 375 °.
Vendoseni miellin dhe vezët në enët e veçanta të cekëta.
Miksoni thërrimet e bukës me 1/4 filxhan parmixhano në një pjatë të cekët.
Pastaj shtoni kripë dhe piper.
Hidhni mishin e pulës në miell, pastaj zhyteni në vezë, kalojeni tek thërrimet e bukës dhe transferim në një pjatë.
Nxehtësia 3 lugë çaji vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni mishin e pulës.
Skuqeni 3-4 minuta, pastaj transferojeni në një fletë pjekje.
Përhapeni 1 filxhan salcë në një pjatë dhe lyejeni mishin e pulës nga të dyja anët.
Hidhni sipër çdo cope mishi mocarela, nga një lugë salcë dhe djathë parmixhano.
Futeni mishin në furrë dhe lereni të gatuhet rreth 15 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment