Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Nxehni furrën në 200 gradë. Hidhni 50 gr lajthi në një procesor të vogël ushqimi dhe përpunojini derisa të ngjajnë me thërrime buke të imta, më pas hidhini në një tas me çokollatën.
Pritini petët në një formë të rrumbullakët me diametër afërsisht 30 cm në një letër gatimi për pjekje nën të. Përzierjen e çokollatës dhe lajthisë e shpërndani mbi petë duke lënë një kornizë prej 5 cm.
Hidhni sipër bananet dhe pjesën më të madhe të lajthive të mbetura, më pas palosni skajet e brumit. Kaloni galetën në një tavë pjekjeje së bashku me letrën e gatimit, më pas vendoseni në frigorifer për të paktën 10 minuta.
Hiqeni nga frigoriferi dhe spërkatni sheqerin mbi galetë, më pas piqeni për 25-30 minuta, ose derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të fryhet. Shpërndani mbi të lajthitë e mbetura dhe shërbejeni me një lugë akullore vanilje, nëse dëshironi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento