Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Filetot marinojini me kripë e piper dhe skuqini në tigan për pak minutad deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Për recetën e mishit të viçit me pomodorini pikantë, prisni në feta domatet dhe vendosini në një tigan me vaj, hudhrën e grirë disa degë trumzë, 5-6 gjethe borzilok të grirë dhe një copë spec djegës të freskët.
Lërini të gatuhen në zjarr të lartë për 2 minuta, më pas kriposini dhe vendosni tek domatet filetot e mishit.
Lërini të pushojnë për 2 minuta, më pas shërbejini menjëherë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment