Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kjo recetë me fileto pule është shumë e shijshme dhe kërkon disa përbërës të thjeshtë. Jeni gati të nisni nga përgatitjet?
Filetot e pulës duhet t’i keni prerë hollë. I shtypni me një çekiç kuzhine, i marinoni me kripë, piper dhe hudhër pluhur.
I kaloni në një enë me miell dhe i lyeni nga të dyja anët.
Në një tigan në zjarr mesatar shtoni 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe 1 lugë gjalpë.
Skuqni filetot e pulës mirë nga të dyja anët.
Sapo të kenë marë një ngjyrë të artë, i hiqni filetot nga zjarri.
Fikeni zjarrin,por në po të njëjtin tigan ku skuqët filetot shtoni lëngun e pulës, lëngun e limonit, mjaltin dhe gjalpin e mbetur. I përzieni mirë.
Shtoni filetot e pulës dhe i lini në zjarr për 5 minuta, derisa salca të trashet pak. I shtoni sërish e kripë e piper nëse e shihni të nevojshme.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment