Arkiva e etiketave: rizoto

Rizoto me salcë domatesh dhe parmixhano për një vakt...

1.Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët. Pas disa minutash shtoni orizin dhe pasi të jetë skuqur pak, shtoni salcën dhe më pas lëngun e perimeve. 2.E lini orizin të ziejë. 3.Nga fundi i shtoni...

Si të përgatisni rizoto me djathë gorgonzola

1.Shkrini gjalpin në një tigan, shtoni qepën dhe skuqeni derisa të zbehet dhe zbutet. 2.Shtoni orizin, lëreni të marrë shije, duke e përzier për së paku 1 minutë. Më pas shtoni verën dhe ngrijeni pak flakën. 3.Kur vera të...

Rizoto me lakër të kuqe siç nuk e keni...

1.Përzijeni lakrën me pak vaj ulliri për rreth 15 min deri sa të zbutet . 2.Më pas ,kalojeni në mikser që të bëhet si krem. 3.Përzijeni qepën me 1 lugë gjalpë sa të zbutet, shtoni orizin dhe gatuajeni për...

Dreka për sot? Rizoto me limon

1.Në një tenxhere me ujë vendosim perimet për lëngun dhe i lemë të ziejnë. 2.Në një tigan me 2 lugë vaj ulliri kaurdisim orizin. Ndërkohë në një tigan tjetër, pasi të kemi grirë qepën shumë imët e kaurdisim atë...

Rizoto me Filadelfia dhe shegë, pjata përfekte!

1.Skuqim qepën e grirë imët me pak vaj ulliri, shtojmë orizin dhe e skuqim edhe atë duke e përzier pa ndërprerje. 2.E shuajmë me verë dhe kur ajo të ketë avulluar shtojmë lëng zarzavatesh. Vazhdojmë zierjen e orizit duke...

Rizoto me kungull të verdhë dhe parmixhano, receta e...

1.Pastroni qepët dhe i grini në kubikë të vegjël. 2.Në një tigan skuqni gjysmën e qepëve për 1 minutë dhe pastaj shtoni orizin dhe lëngun e perimeve dhe lëreni të ziejë në zjarr të ngadaltë. 3.Qëroni kungullin dhe priteni...

Rizoto me krahë pule dhe limon

1.Për recetën e orizit me limon dhe krahë pule, eleminoni pjesën fundore të krahëve, më pas prijini në mes. 2.Skuqeni orizin në një tigan pa yndyrë përreth 1 minutë, më pas hidhni lëngun e nxehtë (duhen 800-900 gramë) duke...

Kjo rizoto me lëng mishi dhe shparguj do t’ju...

1.Zieni lëngun e mishit dhe shtoni orizin, perimet dhe 2 lugë vaj ulliri. 2.Mbylleni tenxheren dhe lëreni të zihet deri sa orizi të jetë zbutur dhe të ketë thithur lëngun. 3.Lëreni të ftohet pak dhe shtoni djathin parmixhano dhe...

Këtë rizoto me karrota do ta adhuroni familjarisht!

1.Si fillim vendosim brodon të nxehet. Qërojmë karotat dhe i presim në shirita. Presim dhe qepën e njomë në feta të holla. Në një tigan shkrijmë gjalpin, shtojmë qepën dhe karotat. Shtojmë një garuzhde brodo dhe e lëmë për...