Sugjerojmë:

Si të përgatisni rizoto me djathë gorgonzola

40 gr gjalpë
Gjysmë qepe e vogël, e grirë
400 gr oriz i imët
½ gotë verë e bardhë
1 l lëng mishi
200-250 gr djathë gorgonzola i grirë
Piper i bardhë
Kripë

1.Shkrini gjalpin në një tigan, shtoni qepën dhe skuqeni derisa të zbehet dhe zbutet.

2.Shtoni orizin, lëreni të marrë shije, duke e përzier për së paku 1 minutë. Më pas shtoni verën dhe ngrijeni pak flakën.

3.Kur vera të jetë thithur krejt, shtoni lëngun e mishit pak nga pak, duke përzier shpesh, dhe lëreni të ziejë për afro 15 minuta.

4.Pas 15 minutash, pak para se të mbarojë zierja, shtoni djathin gorgonzola dhe përziejeni me kujdes që të bëhet njësh me orizin.

5.Provoni për kripë dhe piper dhe shtoni sipas dëshirës. Gatuajeni edhe për 2-3 minuta dhe hiqeni nga zjarri.

Lini një koment