Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Skuqim qepën e grirë imët me pak vaj ulliri, shtojmë orizin dhe e skuqim edhe atë duke e përzier pa ndërprerje.
2.E shuajmë me verë dhe kur ajo të ketë avulluar shtojmë lëng zarzavatesh. Vazhdojmë zierjen e orizit duke shtuar lëng zarzavatesh sipas nevojës.
3.Kur orizi të jetë zier, fikim zjarrin dhe shtojmë Filadelfian, parmixhanon dhe kokrrat e 1+1/2 shege.
4.E përziejmë orizin me lugë druri me shpejtësi. E shërbejmë me kokrrat e shegës që kishim lënë mënjanë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento