Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: receta

Salcë greke skordhalià

Salca greke skordhalià është një recetë e thjeshtë për t’u realizuar dhe që do të habisë miqtë tuaj. Është e mirë edhe për fëmijët. Në bazë ka përbërës të thjeshtë dhe të shijshëm si patatet dhe djathi feta. Shoqërohet...

Receta më “cool” e majit: Pulë me mjaltë, limon...

Ideatorët e ‘foodie project’, Gnam Box, Riçardo Casiraghi dhe Stefano Paleari kanë sjellë për Vanity Fair Italia recetën më ‘cool’ për muajin maj. Me protagonistë asparagët, që kanë hyrë tek perimet e preferuara të pranverës vitet e fundit, shpejtësia...

Mish derri me lakër

Një recetë e vjetër që kombinon shijen e mishit të derrit me atë të lakrave e perimeve të tjera. Sot do ta përgatisim në një formë të veçantë. Përbërësit: 1,5 kg lakra 800 gr brinjë gici 2 salsiçe derri...

Supë krem jeshile

Supat janë një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar sa më shumë perime. Sot do të përgatisim një recetë të jashtëzakonshme për veçoritë ushqyese që përmban: supa krem jeshile. Është gjithashtu një pjatë për të afruar fëmijët me perimet....

Nëse edhe ju, si ne, i prisni kështu avokadot,...

Të gjithë e kemi vënë re se kur lëmë një avokado të ekspozuar për një kohë të gjatë ndaj ajrit, ajo fillon të bëhet ngjyrë kafe. Kjo ndodh kur një enzimë e quajtur ‘polyphenol oxidase’ dhe një kimikat i...

Krem anglez me karamel

Një ëmbëlsirë thjesht e shijshme, e servirur në një kupë dhe e shoqëruar me biskota. Kremi anglez me karamele është i thjeshtë për t’u përgatitur, shumë e ekonomik dhe gati në gjysmë ore pak a shumë. Përbërësit: 50 gr...