Arkiva e etiketave: perime

Fileto pule me perime të pjekura

Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...

Shpatulla qengji të pjekura me perime

Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë. Ruaj...

Supë me mish viçi dhe perime

Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...

Lulelakër e grirë me perime (në vend të orizit)

Udhëzime: Grij lulelakrën në një grirëse ushqimore derisa të ngjajë me kokrrat e orizit. Skuq lulelakrën në një tigan me vaj ulliri për 5-7 minuta. Shto specin dhe kungullin dhe përziej për disa minuta të tjera derisa perimet të...

Peshk me perime të pjekura në furrë

Udhëzime: Lyeje peshkun me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër, kripë dhe piper. Në të njëjtin tigan vendos karrotat dhe kungullin e njomë, lyeji me vaj ulliri dhe kripë. Piqe peshkun dhe perimet në furrë në 180°C për rreth 20-25...

Omëletë me perime dhe avokado

Udhëzime: Ngrohe një tigan me pak vaj ulliri. Skuq perimet (spinaqi dhe specat) për disa minuta derisa të zbuten. Shto vezët e rrahura dhe përziej ngadalë. Pasi të jetë gati omëleta, shto fetat e avokados në krye. Kripë dhe...

Caponata dimërore me perime

    Ngroheni furrën në 200C. Hidhni kungullin dhe rrepat në një tavë me gjysmën e vajit dhe erëzave. Piqini për 20-25 minuta, derisa të zbuten dhe të karbonizohen në skajet.      Ngrohni vajin e mbetur në një tigan të...

Pulë në furrë me rozmarinë dhe perime

Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë të madhe pjekjeje, hidhni së bashku patëllxhanët, kungujt e njomë dhe specat me gjysmën e rozmarinës së grirë, gjysmën e hudhrës, 2 lugë vaj dhe pak erëza. Përhapni perimet në një shtresë,...

Pastat e përtacëve, receta e preferuar e verës

Ngrohni furrën në 200C. Vendosni qepën, kungujt dhe hudhrat në një tavë. Hidhni vajin e ullirit, kriposeni mirë dhe përzieni gjithçka, më pas piqeni për 15 minuta. Hidhni domatet dhe vazhdoni pjekjen për 15 minuta të tjera. Në të...