Bukë e thërrmuar (50 g ose 1 fetë, e lagur dhe e shtrydhur)
Kripë, piper dhe paprika e ëmbël sipas shijes
Vaj ulliri për skuqje
Përzierja e përbërësve
Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen.
Formimi i qofteve
Formojmë qoftet në madhësinë që dëshirojmë dhe i vendosim në një pjatë.
Skuqja ose pjekja
Ngrohim vaj ulliri në një tigan dhe skuqim qoftet për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. Nëse preferoni, mund t’i piqni në furrë në 200°C për rreth 20 minuta.
Shërbimi
I vendosim në një pjatë dhe i shërbejmë të ngrohta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento