Arkiva e etiketave: patellxhane

Parmixhiana italiane super e shijshme

Ngroheni furrën në 200C. Vendosni patëllxhanët në një tepsi dhe bëni një të çarë në qendër të secilit. Spërkatini me 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe kriposini. Piqini për 50-55 minuta ose derisa qendra të jetë e butë. Ngrohni...

Sallatë e shijshme me speca, patëllxhane dhe kos

 Ngrohni paraprakisht rezistencën e furrës dhe vendoseni raftin e furrës rreth 15 cm nga burimi i nxehtësisë. Në një tavë pjekjeje shtroni një letër alumini. Shpojmë disa herë patëllxhanët me majën e një thike. Vendosni patëllxhanët dhe specat në...

Patëllxhanë furre me salcë kosi dhe tahini

Marrim patëllxhanët, i lajmë dhe i presim duke hequr pjesën e tulit nga brenda. I lyejmë me vaj, kripë dhe piper dhe i futim për pak minuta të piqen në furrë. Ndërkohë përgatitim salcën me kos. Të gjithë përbërësit...

Vezë të skuqura me patëllxhanë për mëngjes

1.Presim patëllxhanët në feta të holla dhe i kriposim. I lëmë 1 orë të kullojnë lëngun.2.I heqim lëkurën domateve, farat i shtypim dhe i hedhim në një tigan me pak vaj dhe gjalpë.3.Shtojmë hudhrën e shtypur dhe i skuqim...

Patëllxhanë të mbushur me oriz dhe djathë, pjata ideale...

1. Si fillim prisni përgjysmë patëllxhanët dhe u hiqni tulin. 2.I vendosni në tavë pasi i keni lyer më parë me vaj ulliri, i rregulloni me kripë dhe i fusni në furrë. 3.Ndërkohë prisni tulin e patëllxhanëve në kubikë...

Patëllxhan me mozzarella dhe salcë domatesh, receta super e...

1.Prisni patëllxhanin në feta ½ cm të trasha. 2.I spërkasni me kripë dhe i lini për 30 minuta të kullojnë lëngun e hidhur në një kullesë makaronash. 3.Pas kësaj kohe, u hiqni kripën e tepërt, i shpëlani me ujë,...

Lazanja me patëllxhanë dhe rikota

Kaurdisni domatet me qepën, karotën, hudhrën dhe kaperit. Lërini për rreth 30 minuta në zjarr dhe më pas hiqini. Prisni patëllxhanët në feta rreth 1 cm, piqini në skarën e sobës dhe kripini. Merrni një tavë dhe lyejeni me...

Patëllxhanë të mbushur me karrota dhe speca

1.Perimet lajini mirë. 2.Hudhrën shtypeni e shtoni vajin e ullirit, majdanozin dhe kripën. 3.Patëllxhanët pritini në shirita të hollë deri tek bishti. 4.Secilin shirit lyejeni me salcën e përgatitur me hudhër. 5.Ndërmjet shiritave të patëllxhanëve vendosni karrotat e prera...

Sallatë patëllxhanësh, një super pjatë

Ndizeni furrën në  200 °C.  Vendosini patëllxhanët e larë në furrë duke i shpuar me pirun në vende të ndryshme. Lërini të piqen për rreth një orë. Pasi janë pjekur, lërini të ftohen pak dhe më pas prijini në...