Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Marrim patëllxhanët, i lajmë dhe i presim duke hequr pjesën e tulit nga brenda.
I lyejmë me vaj, kripë dhe piper dhe i futim për pak minuta të piqen në furrë.
Ndërkohë përgatitim salcën me kos.
Të gjithë përbërësit për salcën i futim në një enë, kos , hudhër, lëng limoni, qimnon, tahin, kripë dhe piper.
I përziejmë të gjithë përbërësit deri sa të krijohet një masë homogjene.
Pastaj nxjerrim nga furra patëllxhanët dhe i vendosim në një pjatë.
Sipër hedhim salcën e përgatitur dhe e zbukurojmë pjatën me majdanoz, menexhik dhe piper të zi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento