Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Perimet lajini mirë.
2.Hudhrën shtypeni e shtoni vajin e ullirit, majdanozin dhe kripën.
3.Patëllxhanët pritini në shirita të hollë deri tek bishti.
4.Secilin shirit lyejeni me salcën e përgatitur me hudhër.
5.Ndërmjet shiritave të patëllxhanëve vendosni karrotat e prera në shiritë, specat, domatet e djathin e grirë hollë.
6.Në fund hidhuni edhe pak kripë sipër dhe djathë kaçkavall të grirë në rende.
7.Piqini në furrën e parangrohur në 200 gradë për 30-40 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment