Kek me reçel fiku!
1. Në një tas të madh hedhim gjalpin e tretur dhe sheqerin dhe i rrahim me rrahësen e vezëve. 2. Më pas hedhim vezët një nga një, miellin, pluhurin pjekes dhe pak aromë bajame e hidhur nëse keni. I...
1. Në një tas të madh hedhim gjalpin e tretur dhe sheqerin dhe i rrahim me rrahësen e vezëve. 2. Më pas hedhim vezët një nga një, miellin, pluhurin pjekes dhe pak aromë bajame e hidhur nëse keni. I...
1.Në një blendër hidhni tërshërën, fikun,hurmën dhe kakaon dhe frulojini deri sa të bëhen një masë e njëtrajtshme. 2.Masën hidheni në enën ku doni të bëni ëmbëlsirën. 3.Në blendër hidhni qiqrat, bananen, mjaltin, gjalpin e kikirikut dhe i grini...
1.Në një tas të madh bashkoni vezët, mollët, kanellën, sheqerin, miellin, pluhurin për pjekje, vaniljen dhe rrushin. 2.Bëni brumin dhe jepini formën që dëshironi . 3.Këtë kek mund ta piqni në tigan, me shumë pak vaj. 4.Hidheni kekun në...
Me siguri e keni vënë re dhe nuk ju pëlqen aspak… E kam fjalën për tortën apo çdo lloj keku që pasi ndan një copë dhe e lë pjesën tjetër ajo thahet dhe bëhet shumë e fortë dhe e...
1.një tas të madh rrihni vezët me sheqerin. Gradualisht shtoni gjalpin e shkrirë dhe vajin e ullirit. 2.Shtoni miellin, fryrësin, qumështin dhe e përzieni mirë me një rrahës elektrik. 3.Ndërkohë në një enë tjetër bashkoni tulin e mollëve, kanellën,...
Në një enë hidhni vezët, shtoni sheqerin dhe lëkurën e portokallit dhe përzijini mirë sa të tretet sheqeri. Më pas shtoni kosin dhe niseshtenë deri sa përzierja të njëtrajtësohet. Hidheni masën në një tavë dhe piqeni në 180 gradë...
1.Përzieni vezët me sheqerin derisa të formohet një masë me ngjyrë të çelët. 2.Shkrini në një banjëmari gjalpin, qumështin dhe çokollatën, hidhni gjithë masën tek përzierja me vezë dhe sheqer dhe përziejini mirë. 3.Shtoni dhe miellin e situr me...
1.Ngroheni sobën në 180 gradë Celcius 2.Në një blender grini çokollatën me kakaon dhe sodën e bukës derisa përbërja të ketë pamjen e rërës së trashë. 3.Shtoni në blender hurmat, vezët, vajin e kokosit dhe vaniljen. 4.Përzierjen hidheni në...
1.Thyeni vezët në një tas të madh, shtoni sheqerin e kanës, kosin, pak kripë dhe rrihini me rrahëse elektrike në mënyrë që të përfitoni një krem homogjen. 2.Shtoni gradualisht miellin 00, miellin e hikrrës, fryrësin e ëmbëlsirave, vajin e...