Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tas të madh bashkoni vezët, mollët, kanellën, sheqerin, miellin, pluhurin për pjekje, vaniljen dhe rrushin. 2.Bëni brumin dhe jepini formën që dëshironi . 3.Këtë kek mund ta piqni në tigan, me shumë pak vaj. 4.Hidheni kekun në tigan dhe piqeni nga të dyja anët 5-7 minuta. Ruaj Recetën
1.Në një tas të madh bashkoni vezët, mollët, kanellën, sheqerin, miellin, pluhurin për pjekje, vaniljen dhe rrushin.
2.Bëni brumin dhe jepini formën që dëshironi .
3.Këtë kek mund ta piqni në tigan, me shumë pak vaj.
4.Hidheni kekun në tigan dhe piqeni nga të dyja anët 5-7 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento