Arkiva e etiketave: fasule

Sallatë me fasule dhe bukë krokante

1.Ngroheni furrën në 200 gradë C. 2.bukën, vajin e ullirit,  kripë dhe piper në një fletë pjekje dhe përzijini derisa të kombinohen, pastaj përhapini në një shtresë të barabartë. 3.Piqni derisa buka të marrë ngjyrë kafe të artë dhe...

Një sallatë ndryshe me fasule dhe domate të thara

1.Fasulet i lini disa orë në ujë, pastaj i vendosni të ziejnë në zjarr të ngadaltë, bashkë me qepët e grira në kubikë, pak majdanoz dhe vaj ulliri. 2.Ndërkohë grini imët majdanozin, hudhrën dhe i kaloni në blendër. 3.Në...

Supë me fasule të bardha dhe domate

1.Vini të zihen 3 gota supë në një tenxhere dhe shtoni 1/2 filxhan sorgrum dhe lëreni të ziejë butësisht përafërsisht 20-25 minuta. 2.Ndërkohë, ngrohni një tigan të madh me kapak mbi nxehtësinë e mesme. 3.Shtoni vaj ulliri dhe hudhrën...

Supë fasulesh, më e mira e sezonit

1.Fasulet zhytini në ujë dhe lëreni të qëndrojë disa orë, pastaj lajini dhe kullojini. 2.Fasulet dhe fletën e dafinës ziejini derisa të zbuten fasulet. Ndani anash dy lugë fasule të zier. Pjesën e mbetur bashkojeni me ujë. 3.Shtoni piper...

Fasule me sallatë jeshile dhe vaj ulliri, pjata e...

1.Nxehni 2 lugë vaj ulliri në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shtoni hudhër dhe gatuajeni rreth 15 sekonda. 3.Shtoni sallatën jeshile dhe gatuajeni rreth 2 minuta. 4.Shtoni një majë lugë kripë. 5.Shtoni supë pule, fasule dhe djathë parmixhano. 6.Mbulojeni...

Fasule të skuqura me domate dhe erëza

1.Në një tigan skuqim në pak vaj ulliri qepën e grirë imët me hudhrën e shtypur. 2.E lëmë deri sa qepa të zbutet dhe shtojmë domatet me fasulet pllaqi. 3.Rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe në fund hedhim...

Fasule me salcë domatesh që shijen ta mbani mend...

Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepët e grira në vaj të nxehtë dhe gatuajeni rreth 5 minuta. Shtoni hudhër dhe vazhdoni ta gatuani 1-2 minuta. Hidh salcë domatesh në tenxhere dhe përzijeni. Shtoni...

Brusketa të shijshme me fasule dhe domate

Nxehni skarën ose një grilë sobe. Rezervoni gjysmën e domateve. Lyeni lehtë bukën me vaj dhe domate. Marinojeni dhe gatuajeni bukën në skarë për 2 minuta në secilën anë ose derisa buka të jetë lehtësisht e tharë. Transferoni bukën...