Sugjerojmë:

Sallatë me fasule dhe bukë krokante

2 feta bukë sanduiçi të prera në copa
2 lugë vaj ulliri
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
4 feta proshutë të prerë trashë
1/2 filxhan gjethe borziloku të freskëta
1/4 filxhan gjethe të freskëta majdanozi
1/4 filxhan kopër të freskët
3 lugë majonezë
3 lugë kos
1 1/2 lugë gjelle lëng limoni të freskët
1 tas fasule të kulluara dhe të shpëlara
1 kokë e vogël sallatë jeshile romainë, e prerë në copa të madhësisë së kafshimit
1 filxhan domate qershi, të përgjysmuara

1.Ngroheni furrën në 200 gradë C.

2.bukën, vajin e ullirit,  kripë dhe piper në një fletë pjekje dhe përzijini derisa të kombinohen, pastaj përhapini në një shtresë të barabartë.

3.Piqni derisa buka të marrë ngjyrë kafe të artë dhe të thekur mire 10 – 12 minuta.

4.Ndërkohë, shtoni proshutën në një tigan mesatar dhe gatuajeni në nxehtësi mesatare, duke e trazuar herë pas here, derisa të skuqet, rreth 5 minuta.

5.Kalojeni në një pjatë të veshur me peshqir letre që të kullojë.

6.Për salcën, pastroni borzilokun, majdanozin, koprën, majonezën, kosin, lëngun e limonit, 2 lugë çaji ujë, 1/4 lugë çaji kripë dhe pak piper në një përpunues ushqimi derisa bimët të copëtohen imët dhe veshja të jetë e gjelbër e ndezur.

7.Shijojeni dhe rregullojeni me erëza me më shumë kripë dhe piper.

8.Për tu mbledhur, shtoni fasulet, sallatën, domatet, gjysmën e copave të bukës dhe gjysmën e proshutës në një tas të madh. Shtoni gjysmën e salcës  së barishteve-majo, pastaj përzijeni për ta kombinuar.

9.Transferojeni në një enë ose pjatë të madhe shërbyese, sipër hidhni copat e mbetura të bukës dhe proshutën dhe hidhni salcën e mbetur.

Lini një koment