Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Fasulet i lini disa orë në ujë, pastaj i vendosni të ziejnë në zjarr të ngadaltë, bashkë me qepët e grira në kubikë, pak majdanoz dhe vaj ulliri.
2.Ndërkohë grini imët majdanozin, hudhrën dhe i kaloni në blendër.
3.Në tigan hidhni vaj ulliri, majdanoz, hudhrën e grirë, farat e specit djegës dhe i lini në zjarr për rreth 2 minuta
3.Sipas dëshirës salcën e përgatitur mund ta kaloni në blendër ose jo.
4.Bashkoni salcën me fasulet e ziera dhe sipër shtoni ullinjtë dhe domatet e thara.
5.Shërbejeni me pak vaj ulliri nga sipër.
Receta nga: Nila Iljazi
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment