Arkiva e etiketave: buke

Mëngjes Krishtlindje: Bukë me kajsi të thata dhe arra

Meqë është festë dhe kemi një çikë më shumë kohë, le të përgatisim diçka të shijshme për familjen! Përbërësit: 500 gr miell 200 gr kajsi të thata 1 dl qumësht 15 gr maja birre 50 gr thelpinj arrash 1...

A duhet hequr dorë nga makaronat dhe buka kur...

Gjëja e parë që na shkon ndërmend të heqim nga vaktet kur jemi me dietë është konsumimi i makaronave dhe i bukës. Ne mendojmë se karbohidratet janë përgjegjësit kryesorë për shtimin e peshës tonë. Por e kemi krejtësisht gabim,...

E butë dhe me shije fantastike, bukë e gatuar...

1.Ngrohni furrën në 175 gradë dhe vajiseni lehtë me llakun. 2.Përzjeni së bashku miellin, pluhurin për pjekje, kripën dhe piperin në një tas. 3.Përzjeni së bashku vezët dhe gjalpin dhe shtojini tek mielli për tu kombinuar. 4.Mbusheni me djathrat,...

E pakrahasueshme shija e kësaj buke me toptha e...

1.Rregulloni një raft në mes të furrës dhe ngroheni furrën në 200 gradë. 2.Qëroni dhe grini 6 thelpinj hudhra. 3.Shkrini 8 lugë gjelle gjalpë pa kripë mbi nxehtësinë mesatare në një tigan të vogël. 4.Shtoni hudhrën, 1/2 filxhan vaj...

Bukë me ullinj, ja receta që aq shumë e...

1.Në një enë hedhim ujin e vakët, majanë, sheqerin dhe i trazojmë mirë. 2.Më pas shtojmë miellin dhe fillojmë ta përziejmë mirë. Shtojmë kripën dhe e punojmë mirë brumin dhe e lëmë të pushojë përreth 1 orë. 3.Pasi brumi...

Pulë me rrush: Receta e një pjate të dytë...

1.Pastroni dhe lani copat e pulës, vendosini në një enë dhe pastaj shtoni verën marsala dhe atë Sherry. Shtoni pak kripë, piper e majdanoz. 2.Lëreni mishin të marinohet për 2-3 orë. 3.Më pas vendosini copat në një tigan, shtoni...

Bukë e mbushur me vezë dhe proshutë

1.Ngroheni furrën në 200 °C. 2.Në një tigan të madh hidhni vajin të nxehet. 3.Shtoni domatet dhe gatuajini 12-15 minuta. 4.Shtoni vezët dhe gatuajini derisa të trashen 3-4 minuta. 5.Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni proshutën. 6.Hidheni përzierjen mbi një...

Kombinim si këtë me çokollatë dhe kunguj në një...

1.Ngrohni furrën në 170 °C dhe spërkatni lehtë tavën e bukës me llak pjekje. 2.Në një tas të mesëm, bashkoni miellin, pluhurin e kakaos, pluhurin për pjekje, sodën e bukës, kripën, kanellën dhe arrëmyshkun. 3.Në një tas të madh,...

Si të bëjmë vetë bukën e shijshme me ullinj...

1.Në një enë të madhe përzieni miellin, majanë, sheqerin, kripën, hudhrën, erëzat, ullinjtë e zinj, vajin e ullirit dhe ujin.2.Përziejini mirë dhe më pas transferojeni brumin në një sipërfaqe të sheshtë.3.Punojeni brumin me duar për 5-10 minuta dhe lëreni...