1.Në një enë hedhim ujin e vakët, majanë, sheqerin dhe i trazojmë mirë.
2.Më pas shtojmë miellin dhe fillojmë ta përziejmë mirë. Shtojmë kripën dhe e punojmë mirë brumin dhe e lëmë të pushojë përreth 1 orë.
3.Pasi brumi të ketë ardhur e vendosim në tavolinën e punës ku kemi shtuar pak miell.
4.E hapim brumin e bukës dhe shpërndajmë në të djathin e bardhë duke e thërrmuar. Më pas ullinjtë dhe në fund e spërkasim sipërfaqen e bukës me rigon dhe vaj ulliri.
5.E mbledhim bukën role, e vendosim në një tavë dhe e fusim në furrën e parangrohur në temperaturën 170 gradë Celsius për 45-50 minuta.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment