E pakrahasueshme shija e kësaj buke me toptha e përgatitur me gjalpë dhe hudhër

6 thelpi hudhër
8 lugë gjalpë pa kripë
1/2 filxhan djathë mocarela
1/2 filxhan djathë parmixhano
1/2 filxhan vaj ulliri
2 lugë çaji erëza italiane
1 lugë çaji pluhur hudhër
2 kanaçe brumë të gatshëm
1/2 lugë çaji kripë

1.Rregulloni një raft në mes të furrës dhe ngroheni furrën në 200 gradë.

2.Qëroni dhe grini 6 thelpinj hudhra.

3.Shkrini 8 lugë gjelle gjalpë pa kripë mbi nxehtësinë mesatare në një tigan të vogël.

4.Shtoni hudhrën, 1/2 filxhan vaj ulliri, 2 lugë çaji erëza italiane, 1 lugë çaji pluhur hudhre dhe 1/2 lugë çaji kripë dhe trazojeni për tu kombinuar. Hiqeni nga nxehtësia.

5.Përgatisni brumin e biskotave duke përdorur gërshërë kuzhine për ta prerë.

6.Pasi ta prisni në copa rrokullisni secilën pjesë për ta bërë top.

7.Bëni gati një tavë duke i hedhur sipër pak nga përzierja e gjalpit me hudhër dhe duke e lyer me pak gjalpë anash që të mos ngjitet buka.

8.Shtoni topat e brumit me radhë dhe rregullojini në rreshta të ngushtë. Derdhni gjalpin e mbetur në mënyrë të barabartë mbi topat e brumit.

9.Piqni bukën 20 – 22 minuta sa të marrë faqe.

10.Ndërkohë, copëtoni djathin mocarela dhe grini djathin parmixhano.

11.Hiqeni bukënn nga furra dhe spërkateni me mocarela dhe parmixhano.

12.Kthejeni sërish në furrë dhe piqeni derisa djathi të shkrihet dhe sapo të fillojë të skuqet, rreth 5 minuta më shumë.

Lini një koment