Pulë me rrush: Receta e një pjate të dytë të pasur në shije e vlera
4 copa gjoks pule
50 gr gjalpë
1 kub koncentrat perimesh
1 lugë kafeje sheqer
Vaj ulliri e.v
20 kokrra rrush të bardhë
2 lugë gjelle konjak
Gjysmë gote verë sherry e thatë
Gjysmë gote verë marsala
Majdanoz i grirë
Arrë moskat
Kripë e piper
1.Pastroni dhe lani copat e pulës, vendosini në një enë dhe pastaj shtoni verën marsala dhe atë Sherry. Shtoni pak kripë, piper e majdanoz.
2.Lëreni mishin të marinohet për 2-3 orë.
3.Më pas vendosini copat në një tigan, shtoni 2 lugë gjelle konjak, sheqerin dhe kokrrat e rrushit. Gatuajini për disa minuta, më pas shuajeni zjarrin.
4.Kullojini copat e pulës, ruajeni lëngun në të cilat i keni marinar dhe më pas skuqini në një tigan me vaj dhe pak gjalpë: Kur të jenë thuajse të gatuara, shtojuni lëngun e marinimit dhe lëreni të avullojë.
5.Shtojini përgatitjes edhe një kub koncentrati perimesh të thërrmuar dhe gjysmë gote uji. Mbulojeni me kapak dhe gatuajeni 10 minuta në zjarr të ulët.
6.Pasi pula të jetë gatuar, shtoni edhe kokrrat e rrushit që gatuat më parë, shtoni kripë sipas dëshirës, pak arrë moskat, lërini disa minuta të marrin shije dhe më pas servireni pjatën sa është e ngrohtë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment