Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni furrën në 170 °C dhe spërkatni lehtë tavën e bukës me llak pjekje.
2.Në një tas të mesëm, bashkoni miellin, pluhurin e kakaos, pluhurin për pjekje, sodën e bukës, kripën, kanellën dhe arrëmyshkun.
3.Në një tas të madh, rrihni së bashku vezët, qumështin e bajames, vajin e arrës së kokosit, shurupin e panjës dhe vaniljen.
4.Shtoni sipër dhe kungullin e njomë.
5.Shtoni përbërësit e thatë në tas dhe përzieni derisa të kombinohen.
6.Hidhni sipër copat e çokollatës dhe derdheni brumin në tavë.
7.Hidhni sërish sipër copa çokollate dhe piqeni për 45 – 50 minuta, ose derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur të dalë e pastër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment