Sugjerojmë:

Kombinim si këtë me çokollatë dhe kunguj në një bukë nuk keni provuar

⅓ filxhan pluhur kakao
1 lugë pluhur pjekje
1 lugë çaji sode buke
1 lugë çaji kripë deti
1 lugë çaji kanellë
½ lugë çaji arrëmyshk
3 vezë
1½ gota qumësht bajame
¼ filxhan vaj kokosi, i shkrirë
⅔ filxhan shurup panje
2 lugë çaji ekstrakt vanilje
2 gota kungull i njomë i copëtuar
1 filxhan çokollatë
3 gota miell

1.Ngrohni furrën në 170 °C dhe spërkatni lehtë tavën e bukës me llak pjekje.

2.Në një tas të mesëm, bashkoni miellin, pluhurin e kakaos, pluhurin për pjekje, sodën e bukës, kripën, kanellën dhe arrëmyshkun.

3.Në një tas të madh, rrihni së bashku vezët, qumështin e bajames, vajin e arrës së kokosit, shurupin e panjës dhe vaniljen.

4.Shtoni sipër dhe kungullin e njomë.

5.Shtoni përbërësit e thatë në tas dhe përzieni derisa të kombinohen.

6.Hidhni sipër copat e çokollatës dhe derdheni brumin në tavë.

7.Hidhni sërish sipër copa çokollate dhe piqeni për 45 – 50 minuta, ose derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur të dalë e pastër.

Lini një koment