Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Hithrat janë një bimë e egër pranverore, por me shumë vlera për shëndetin. Gjithashtu i bëjnë pjatat tona më të shijshme. Vetëm kujdes kur t’i mblidhni, mos harroni të vendosni dorashka sepse ju djegin duart!
Lani dhe pastroni hithrat, kullojini dhe shtrydhini. Prisni në copa një tufëz bimësh aromatike (majdanoz, manxuranë, mente).
Pastroni 6 qepët e njoma, lajini dhe pritini në feta të holla. Rrihni 12 vezët në një tas me pak kripë e piper; shtoni më pas bimët aromatike, hithrat, qepët dhe djathin e grirë grana.
Në një tigan të madh nxehni 4 lugë vaj ulliri dhe hidhni përzierjen; gatuajeni derisa fritata të formojë një kore të lehtë. Kthejeni nga ana tjetër me një kapak dhe hiqeni kur të marrë ngjyrë të artë nga të dyja anët.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment