Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një enë hapim miellin, në mes shtojmë sheqerin vezët dhe gjalpin.
Shtojmë edhe majanë për ëmbëlsira.
E trazojmë deri sa të arrijmë një masë brumi. Për 3-4 minuta punojmë brumin dhe pastaj e mbështjellim me qeska kuzhine dhe e lemë të pushojë në frigorifer për 15-20 minuta.
Pastaj e marrim brumin dhe e hapim me shkopin e petave për ta futur në tepsi.
Mbi petën e shtrirë mbi tepsinë e lyer me gjalpë , hedhim gjizën, pak sheqer dhe lëkurën e limonit të grirë.
Sipër hedhim qershitë e ndara në copa dhe e futim ëmbëlsirën në furrë .
Furra do të jetë e ngrohur paraprakisht në 180 gradë dhe e lemë ëmblësirën rreth 45 minuta deri sa të piqet.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment