Koha e përgatitjes: 1 ore 5 minuta–Koha e gatimit: 55 minuta
Një ëmbëlsirë e butë dhe kremoze, kjo pandispanjë me kakao dhe mbushje të shijshme kremi, është perfekte për ditët e festave. Përgatitet thjesht, serviret e ftohtë dhe është absolutisht e shijshme!
Ingredientët
100 gr bajame të pjekura të cilave u është hequr cipa
30 gr kakao e hidhur
30 gr niseshte patatesh
2 dl pana e rrahur
2 të verdha vezësh
100 gr miell
140 gr sheqer
3 vezë
2 dl qumësht bajamesh
45 gr gjalpë
Kripë
Gjysmë luge kafeje maja ëmbëlsirash
Udhëzimet
1
Përgatisni bazën. Thyeni 3 vezë në një tas qelqi dhe rrihini me 100 gr sheqer dhe pak kripë, derisa të fryhen dhe të bëhen shkumë. Vendoseni më pas këtë përzierje në banjëmari dhe gatuajeni derisa të përftoni një përbërje të trashë dhe të dendur.
2
Më pas vendoseni mbi tryezë enën dhe shtoni aty miellin e situr bashkë me 30 gr kakao, 20 gr gjalpë të shkrirë dhe majanë e ëmbëlsirave. Merrni një tavë të sheshtë, shtroni në të letër furre, hidhni aty brumin, nivelojeni me një spatul dhe piqeni në 180 gradë për 10 minuta. Nëse nuk keni një tavë të tillë,mund të përdorni atë që ka vetë furra e sobës.
3
Ndërkohë që pandispanja piqet, rrihini 2 të bardha vezësh me 40 gr sheqer dhe pak kripë, shton aty niseshtenë e situr të patateve, më pas gradualisht qumështin dhe bajamet. Lëreni në zjarr të ulët derisa kremi të trashet. Shtoni gjalpin dhe përziejeni kremin mirë, më pas lëreni të ftohet.
4
Montoni ëmbëlsirën. Vendosni bazën mbi një tjetër letër furre duke e hequr me kujdes nga e para, vendosni mbi të një shtresë të bollshme kremi dhe rrotullojeni në vetvete me ndihmën e letrës së furrës. Lëreni në frigorifer të pushojë për 2-3 orë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment