Sugjerojmë:

E shëndetshme dhe me pak kalori: Supë me selino

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
55 minuta
Sugjerohet për:
3-4 persona
Kalori:
163
2 lugë gjelle vaj ulliri
300 g selino, të prerë në feta, me fijet e forta të hequra
1 thelpi hudhër, të qëruar
200 gr patate të qëruara dhe të prera në copa
500 ml lëng perimesh
100 ml qumësht
bukë e thekur, për ta shërbyer

Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe në zjarr mesatar, hidhni selinon, hudhrën dhe patatet dhe lyejini me vaj. Shtoni një spërkatje ujë dhe një majë të madhe luge kripë dhe gatuajeni, duke e përzier rregullisht për 15 minuta, duke shtuar pak më shumë ujë nëse perimet fillojnë të ngjiten.

Hidhni lëngun e perimeve dhe lëreni të vlojë, më pas ulni zjarrin dhe ziejini për 20 minuta më tej, derisa patatet të copëtohen dhe selinoja të jetë e butë. Përdorni një blender për të bërë pure supën, më pas derdhni qumështin dhe ziejeni përsëri. Kriposeni sipas shijes. Shërbejeni me bukë të thekur.

Komento