Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Domatet janë një prej perimeve më të çmuara që vera na dhuron: jemi mësuar t’i shohim në tezgat e fruta-perimeve gjithë vitin, por kjo është periudha që kanë maksimumin e shijes dhe të aromës. Sot kemi zgjedhur domate zemër kau për të përgatitur pjatën e domateve të mbushura me mish. Një variant klasik i domateve të mbushura me oriz që mund ta servirni si pjatë të dytë, për një menu krejtësisht mesdhetare, ndoshta pas një pjate të mirë pastash me patëllxhanë e djathë.
Lani domatet, hiquni pjesën e poshtme dhe me anë të një luge, zbrazini nga tuli i brendshëm. Tulin grijeni imët.
Qëroni karotat, pritini në shirita gjatësorë, e më pas në kubikë shumë të vegjël. Pastroni preshtë dhe pritini në feta të holla.
Merrni një tigan që nuk ngjit, ngrohni 30 gram vaj, shtoni preshtë dhe karotat. Kavardisini në zjarr të mesëm për 4-5 minuta, pastaj shtoni mishin e grirë dhe skuqeni për gati 3 minuta. Më pas shuajeni me verën e bardhë dhe lëreni të avullojë komplet.
Shtoni më tej tulin e grirë të domateve, ulni zjarrin dhe gatuajini për 5-6 minuta. Në fund aromatizojini me rigon, hidhni kripë, piper dhe fini sobën.
Sistemoni domatet gati për mbushje në një tavë, hidhuni pak kripë e vaj në brendësi. Më pas mbushini me masën e përgatitur dhe mbulojini me pjesët që ku kishit prerë.
Spërkatini përsëri me pak vaj dhe piqini në furrë të parangrohur në 200 gradë për 30 minuta.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment