Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
1.Zieni lulelakrën për 5 minuta, e thani dhe e lini mënjanë.
2.Në një enë bashkoni 2 lugë gjelle vaj dhe specin e kuq (shtoni më shumë vaj nëse është e nevojshme).
3.Lyeni copat e lulelakrës me to dhe i mbyllni në një tas me qese kuzhine. I lini për të paktën 1 orë në frigorifer.
4.Pas kësaj i nxirrni dhe i lyeni me pak miell, vezë dhe në fund vegeta.
5.I vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj luledielli (që duhet të jetë i nxehur paraprakisht). Ju bëftë mirë!
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment