Të shijshme dhe perfekte për t’u shijuar me djathra, sallam, kërpudha e domate, copëzat e bukës së misrit janë një antipastë e shijshme dhe jo vetëm. Le të shohim hap pas hapi si t’i përgatisim:
250 gr miell misri
1 litër ujë
Kripë
Hapat:
Vendosni ujin të ziejë, shtojini kripë, shtoni miellin e misrit dhe përziejini në mënyrë që të evitoni formimin e kokrrizave derisa masa të ketë arritur konsistencën e dëshiruar.
Vendoseni brumin në një plan pune ku keni shtruar letër furre, lëreni të ftohet dhe më pas priteni në kuadrate. Mund të përdorni edhe një gotë ose prerëse biskotash.
Më pas futini në furrë copëzat e bukës së misrit dhe lërini derisa të jenë krokante ose piqini në skarën e furrës.
Sipas dëshirës suaj mund të përgatisni një mbushje me djathë kremoz ose djathra të tjerë që mund të keni në frigorifer, proshutë, kërpudha e domate të thata e disa feta mozarela.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Lini një koment