Të shijshme dhe perfekte për t’u shijuar me djathra, sallam, kërpudha e domate, copëzat e bukës së misrit janë një antipastë e shijshme dhe jo vetëm. Le të shohim hap pas hapi si t’i përgatisim:
250 gr miell misri
1 litër ujë
Kripë
Hapat:
Vendosni ujin të ziejë, shtojini kripë, shtoni miellin e misrit dhe përziejini në mënyrë që të evitoni formimin e kokrrizave derisa masa të ketë arritur konsistencën e dëshiruar.
Vendoseni brumin në një plan pune ku keni shtruar letër furre, lëreni të ftohet dhe më pas priteni në kuadrate. Mund të përdorni edhe një gotë ose prerëse biskotash.
Më pas futini në furrë copëzat e bukës së misrit dhe lërini derisa të jenë krokante ose piqini në skarën e furrës.
Sipas dëshirës suaj mund të përgatisni një mbushje me djathë kremoz ose djathra të tjerë që mund të keni në frigorifer, proshutë, kërpudha e domate të thata e disa feta mozarela.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment