Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një enë vendosim mishin, sipër i shtojmë uthullën dhe gjethet e dafinës.
I trazojmë mirë dhe i vendosim në frigorifer për 2 orë.
Më pas në një tigan me vaj ulliri, skuqim mirë mishin.
Shtojmë hudhrat e grira imët, pak kripë dhe piper.
Më pas shtojmë salcën e domateve,ujin dhe arrën e moskatit.
I lemë të ziejnë për pak kohë.
Ndërkohë në një tigan tjetër, shtojmë pak vaj ulliri dhe skuqim qepën e njomë.
Pasi qepa të jetë zbutur shtojmë mishin që skuqëm, kumbullat e thata dhe 1 gotë ujë.
I trazojini mirë dhe i lemë për rreth 10 minuta.
Pasi e heqim nga zjarri e shërbejmë të ngrohtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment